Skip to content

Вярваш или не… или защо оздравях от рак

03.07.2012

Лечението от рак е дълго, неприятно и за съжаление много пъти – неуспешно. В крайна сметка е необходимо малко чудо, за да може човек да оздравее.

Лекувах се от болест на Ходжкин в продължение на 8 месеца. През това време изпробвах върху себе си редица алтернативни методи. От някои усещах пряко подобрение на състоянието си (или по-скоро намаляване на неприятните ефекти от лечението), а от други не чак толкова. Тъпото е, че след всичките 8 месеца все още си се чувствах болен. Не бяха изчезнали всички симптоми на рака, например сърбежите и нощните изпотявания все още ме навестяваха.

Тук е момента да кажа, че от малък съм израснал в семейство на християни и по принцип съм вярващ в Бог. Но също така е вярно, че не съм отдавал огромно значение на вярата, нито пък съм задълбавал прекалено много в теорията и практиката на християнството.

Факт

Според много проучвания хората, които вярват, че Бог може да ги излекува, имат много по-добри шансове за дълготрайно оцеляване след преболедуване от рак. Ето две такива клинични проучвания – Mayo Clinic Study, San Geraldo Hospital Study. Аз вярвам от малък, но това не ме беше избавило до момента… значи не правех нещо както трябва.

Книгата

Попадна една книга – Храната на вярата. Тя е писана от неизлечимо болен човек, който успява да получи изцеление, като прилага правилно силата на вярата в своя живот. Знам, че за много хора всичко това ще прозвучи като пълни глупости, но когато болестта те тегли към гроба, човек е готов да се хване за всичко! И така реших, че ще прочета тази книга, дори да не се излекувам, поне да науча нещо повече за религията, в която вярвам от толкова много време.

Вярата

Тук нямам за цел да убеждавам никого в каквото и да било. Това, което ни интересува сега е, че по времето на Исус, много хора се излекуваха от неизлечими за тяхното време болести само чрез вяра, че неговата сила може да ги изцели. Ключовият момент е вярата, а реализацията е в четири стъпки.

Четирите стъпки

Ето как става едно изцеление (Марк 5 гл. 28-34 стих):

Защото си казваше: Ако само се допра до дрехата Му, ще оздравея. И на часа пресекна кръвотечението й, и тя усети в тялото си, че се изцели от болестта. И веднага Исус като усети в Себе Си, че излязла от Него сила, обърна се всред народа и каза: Кой се допря до дрехите Ми? Учениците Му казаха: Ти виждаш, че народът Те притиска, и казваш ли: Кой се допря до Мене? Но Той се озърташе за да види тая, която бе сторила това. А жената уплашена и разтреперана, като знаеше станалото с нея, дойде и падна пред Него и Му каза цялата истина. А Той й рече: Дъщерьо, твоята вяра те изцели; иди си с мир, и бъди здрава от болестта си.

Стъпка 1: Кажи го. Какво направи жената най-напред, за да бъде излекувана? Тя си КАЗА… Положително или отрицтелно – човек ще получи това, което изговаря. Тази жена можеше да изповяда и негативни мисли. Например: „Няма смисъл. От толкова време вече страдам. И най-добрите лекари вдигнаха ръце от мен. Ще умра.“ И тогава щеше да я постигне именно това. Но тя заяви положителна изповед и беше излекувана.

Стъпка 2: Направи го. Твоите действия могат да те победят, но могат и да ти донесат победа. В зависимост от твоите действия ти или получаваш или си възпрепятстван да получаваш. Твоите действия трябва да съвпадат с думите ти, ако желаеш да получиш нещо от Бог. Тази жена каза: „Ако само се допра до дрехата Му, ще оздравея“. Направи го и оздравя.

Стъпка 3: Приеми го. Исус знаеше, че от него е излязла сила. В онова време Исус беше единственият представител на Троицата, който действаше на Земята. В онези дни трябваше да отидеш при Исус, за да получиш сила от Бога. Днес Светият Дух е личността на Троицата, която действа на Земята. Той е навсякъде – а там, където е Светият Дух, там има сила. Силата е навсякъде, а вярата е тази, която привежда силата в действие, дава и работа или я използва. Вярата на тази жена предизвика силата на Исус да премине върху нея. И ние можем да позволим на тази сила да работи в нас!

Стъпка 4: Разкажи го. Накрая на историята жената разказа цялата истина пред Исус и всички, събрали се наоколо. Важно е да разкажем и на другите за нашия опит, така че и те да повярват и да могат да получат това, от което се нуждаят. Има разлика между първата стъпка и последната. Първо жената каза онова, което вярваше. А след като го получи, разказа за това, което и се беше случило.

При мен чудото се случи – изведнъж и 100%, просто оздравях. Надявам се това да помогне и на други. Размишения в същата насока за изцеление чрез вяра можете да видите и във филма „Тайната“, а също и в книгите на Луиз Хей.

Advertisements

From → Вяра

Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: