Skip to content

Алтернативни антиракови терапии

18.10.2012

По време на моето лечение от рак, а и след него, използвах разнообразни алтернативни методи. Смятам, че те до голяма степен ми помогнаха да понеса химиотерапията и лъчелечението по-леко и да се излекувам напълно от тази подла болест. На тази страница ще споделя всички добавки, билки и книги за алтернативно лечение на рак, до които достигнах и рискувах да приложа върху себе си.

Основната цел на стандартното лечение е отравяне на рака чрез химиотерапия, отстряняването му чрез изрязване и изгарянето му с радиация. Основният минус тук е, че това лечение трови и изгаря както рака, така и цялото тяло. Като резултат, значително уврежда здравето. При някои видове терапия, вредите са толкова големи, че човек се излекува от рака, но след време загива от щетите, нанесени от лечението.

Основните цели на алтернативното лечение от рак са:

 1. Прекратяване отравянето на тялото – това става чрез промяна в храненето: диета без месо, бяло брашно, захар и изкуствени боклуци, повече за диетата – надолу в страницата.
 2. Стимулиране на имунната система – рака в голяма степен съществува заради неспособността на имунната система да се справи с него. Затова силната имунна система е пътят към справяне със заболяването.
 3. Детоксикация – натрупаните отрови в тялото пречат на имунната система, защото те я подтискат. Премахването им ще улесни излекуването. Стандартното лечение също си е 100% отрова, която трябва да се изведе от тялото максимално бързо.
 4. Увереност, че болестта е победима – стандартното лечение дава някакъв % вероятност за оцеляване до 5 години след лечението. Въпреки това, много хора са се излекували трайно. Затова най-важното за всеки страдащ от рак да си постави за единствена цел да оздравее напълно. Има много книги, които трябва да се прочетат.

Както виждате, алтернативните терапии не са вредни, не унщожават тялото, а го стимулират да преодолее заболяването и никога повече да не го развие. Те се борят както със самото заболяване, така и с неговите причинители.

Много хора водят изключително нездравословен начин на живот и въпреки това никога няма да се разболеят. Щом сте стигнали до тук, значи за съжаление не сте един от тях. Затова, прочетете алтернативните методи.

Важно! Някои от методите могат да взаимодействат със стандартното лечение, да намалят ефективността му или да влошат здравето, тъй като химиотерапията претоварва организма! Информацията по-долу е само информативна, задължително се консултирайте с лекар (в някой от посочените по-долу центрове, или болницата, в която се лекувате) или потърсете задълбочена информация за метода, на който сте се спрели, за да не влошите излишно и непоправимо състоянието си!

 • Лечение с Налтрексон (Low Dose Naltrexone)за стимулиране на имунната система
  http://www.lowdosenaltrexone.org/index.htm#How_does_LDN_work_
  http://www.lowdosenaltrexone.org/ldn_and_cancer.htm
  http://www.ldndatabase.com/Cancer.html – база данни с мненията на ползващи налтрексон против рак

  Консултация за дозировката може да се направи в медицински център Интеграмед www.integramed.org. Максималната доза е 4 – 4.5 мг. Това не е стандартната доза на една таблетка, затова трябва да се приготви от аптека, в която могат да приготвят по-ниси дози. Една такава е на ул. Любен Каравелов 20.

  Центърът Интеграмед е полезен и с други процедури – там лекуват рак с всякакви модерни методи, които не се предлагат в болниците – напр. инсулин потенцирана химиотерапия, инжектиране на озон и др. Лечението е платено, но ефективно колкото и стандартната химия, а е в пъти по-щадящо.

 • Здравен център Дар: занимават се с ирисова диагностика и природолечение, доволен съм от съветите им, д-р Коста Николов: http://www.dar-center.com/
 • Натурална сяра (Organic Sulfur MSM) – подобрява много функции в организма, блокира химическия процес, чрез който раковите клетки се хранят, повишава кислородното съдържание в кръвта (кислородът е враг на раковите клетки също). Има силен детокс ефект, много важен по време и след химио/лъчетерапия. Пие се най-малко по 1 ч. л. с малък връх (4 грама) сутрин и вечер за човек с тегло 45 кг. (за 90 кг. – сутрин и вечер по 2 лъжици). По време на раково (или друго тежко) заболяване спокойно може дозата да се удвои. Има разреждащ кръвта ефект – да се внимава ако има проблеми с кръвосъсирването!
  Инфо: http://www.cancertutor.com/faq/faq_MSM.html
  http://www.organicsulfur-msm.ca/
  Може да се поръчва от amazon.de, излиза към 27 евро за 1 кг с доставката (Makana MSM).
 • Кленов сироп и сода – содата има пряко антираково действие, но смесена с кленовия сироп се доставя директно в раковите клетки (те се хранят със сладкото, но заедно с него поглъщат и содата). От ядене на сода в чист вид няма полза. Смесват се 3 лъжици кленов сироп с 1 лъжица сода за хляб. Загрява се на котлона, но не на много висока температура. По едно време започва да кипи, става реакция между содата и сиропа. Бъркате интензивно при тази температура 4-5 минути. Ако започне да се карамелизира или сгъстява много, значи сте го прегорили. Пие се според протокола долу. Много важно! За да има ефект не трябва да се консумира никаква друга захар през дните преди и след протокола. http://www.cancertutor.com/Cancer02/Kelmun.html
 • Зелен чай – 5-6 чаши всеки ден. Има антираково и детокс действие.
 • Чай лапачо (друго име: Пау д’Арко, Pau d’Arco) – има пряко антираково действие. 1-2 с.л. чай се варят около 5 минути и след това се задушават още 30 минути в 1 литър вода. Изпива се на равномерни дози през деня. Важно – трябва да бъде от вътрешната част на кората (inner bark). Още по-добре е ако си намерите тинктура от лапачо.
  Информация за чая: http://www.livestrong.com/article/156684-what-is-lapacho/
 • Алкална диета – храненето е изключително важно за всеки болен или оздравял от рак. Всички кисели храни са забранени – това са месо (може само риба, предимно сладководна, 1-2 пъти седмично или бяло пилешко месо също рядко), хляб (може хляб без глутен), сладко (всякаква захар, всички изкуствени подсладители също са забранени), спагети, алкохол, кафе, мляко и млечни продукти само в минимални количества. Трябва да се ядат много сурови зеленчуци, най-вече от групата на зелето (карфиол, броколи, брюкселско зеле, зеле), чесън, лук, дребни горски плодове (боровинки, малини, къпини), варива (боб, леща, зелен фасул). Вижте долния линк или потърсете за алкална диета в интернет. https://zdravesega.wordpress.com/алкална-диета/
 • Пиене на алкална вода или вода от зеолит – целта е да се промени киселинния баланс в организма към алкален, а също и да се премахнат отровите. Алкалната вода се прави с уред в домашни условия – http://www.jivavoda.net/. Зеолитът е минерал (камъни), купуват се от магазинчетата за минерали (напр. има на -1 етаж в City Center Sofia или на -1 етаж в Mall of Sofia, на партера в Sofarma Business towers), струва 3-4 лева. http://lecheniesmineraliikristali.com/минерали-и-кристали-а-я/клиноптилолитов-зеолит/
 • Зелена глина: за изчистване на отровите след химио или лъчетерапия.Една чаена лъжица с връх се слага в 1 чаша с вода, разбърква се и се оставя да престои през нощта. На сутринта се изпива само водата, без утайката, половин час преди поемането на каквато и да е друга храна или лекарства. Продава се в био магазините, но е дефицит, има я в магазина на Солунска 42(?) срещу църквата.
 • BioBranхранителна добавка за стимулиране на имунната система. Важна е по време на химио терапия, за да се поддържа функционирането на имунната система. Пие се в продължение на цялото лечение с химия или след това, за възстановяване на организма. Тъй като имунната система на всеки, предразположен към рак, е с отслабено действие, тя трябва да се стимулира, за да поддържа висока активност и да се бори с дефектните клетки. Затова всякакви добавки, които стимулират функциите й, са добре дошли по всяко време. Аз го пих около 3 месеца след края на лечението с цел възстановяване на имунната система (беше се смазала от химията).

  Вносител: MaxLife. 1 оп. 78 лв., 3 оп. – 214 лв.

 • Гъбишийтаке, мейтаке, рейши, агарик блазей. Стимулират имунната система и имат пряко противораково действие. Продават се в магазин Лечител. Струват около 65 лв. месечно за четирите гъби.

  Открих и комбинация от гъбите в един продукт – Immune Modulator (екстракт от 6 гъби) – дозата е от 3 до 12 капсули дневно в зависимост от тежестта на състоянието (т.е. по време на рак трябва да се взима максималната доза). Най-добре е да се направи предварителна консултация при производителя – http://www.drbiomaster.com/bg/

 • Котешки нокът и алое арборесценс – тази комбинация е от един турски лечител, който успешно излекува с нея от рак на тестисите с разсейки братовчеда на една моя приятелка. Самото алое арборесценс се продава като готова комбинация (листа алое арборесценс, мед и алкохол). При закупуване на алоето може да се вземе безплатна книжка с описание на действието и много свидетелства на излекувани хора само с негова помощ. Котешкият нокът (Samento) допълва действието, купува се от Лечител и се пие по колкото пише на опаковката. Алое арборесценс (течна форма) http://www.drbiomaster.com/bg/nashite-produkti/aloe-arborescens-il-puchino по една супена лъжица сутрин и вечер. Дозата може и да се увеличи на 3 пъти по 1 лъжица. Един месец се пие, една седмица се почива. Аз пиех само алоето по време на моето лечение в продължение на 4-5 месеца. Наскоро пак го почнах и се чувствам добре от него.
 • Книги за четене:

— Анти рак – съдържа много съвети относно храненето и психическата нагласа за излекуване:

Соколечение: Пиенето на 500 мл. сок от моркови и цвекло е задължителен всеки ден! Има както противораково, така и детоксикиращо действие. Вижте книгата за други подходящи сокове.

Книгите на Луиз Хей – за създаване на правилна нагласа за оздравяване, тя също е боледувала от рак и на някои места споделя опита си

— Удивителни оздравявания – съдържа много примери на оздравяване чрез алтернативни методи, издателство Лечител

Храната на вярата – една изключителна книга за оздравяване чрез вяра

Лечение на всички болести (Хулда Кларк) – вижте частта за рака и бактериите

Схемата за лечение на рак на Хулда Кларк може да се приложи и у нас: продуктите (тинктура от черен орех, карамфил и пелин) са налични тук.

Следващите не съм пробвал върху себе си:

 • Елиминиране на хеликобактер пилори – повечето хора, които имат проблеми със стомаха и червата (язва, рак, гастрит, колит и др.) имат тази бактерия, която причинява посочените заболявания (или поне допринася за тяхното развитие и поддържане). Също така наличието на бактерията отслабва имунната система. Добре е да се направи изследване за наличие на бактерията и тя да се лекува. Стандартното лечение е с 2 антибиотика или с 3 антибиотика, които се пият в продължение на месец. Може да се лекува и с билки – чайът се казва Matula Tea, струва 200$ и би трябвало да излекува напълно бактерията в рамките на един месец. Натисни тук за обяснение за стандартното и алтернативното лечение.
 • Miracle Mineral Solution – това е химичен разтвор, който се твърди, че лекува всякакви заболявания, причинени от вируси и бактерии. Ако сте прочели книгата на Хулда Кларк, знаете, че такива са повечето болести, включително и рака. Откривателят на разтвора е лекувал с него хиляди хора в Африка от малария и няколко стотици успешно от СПИН. В някои форуми в интернет също намерих хора, които значително са си подобрили състоянието при СПИН и рак. Може би си струва да се пробва, но при положение, че се пие през устата, а мисля, че е силно активно вещество, трябва да се внимава със стомаха.
  Има вносител в България.
 • Детоксикация и био резонансна терапия: не съм ходил, но съм чувал добри отзиви – http://www.detoxcenter.eu
Advertisements
One Comment
 1. Младен Руменов Стефанов permalink

  „Детоксикация и био резонансна терапия: не съм ходил, но съм чувал добри отзиви – http://www.detoxcenter.eu

  За другите незнам но това последното….е няма такава набутвация. Въобще посещението във въпросният детокс център те прави техен абонат. Срещу многото пари които взимат редовно, получаваш просто добри пожелания и няколко, техни, хранителни добавки НО НЕ И ЛЕЧЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА.

  Мързи ме да пиша тук, но ако някой ми пише на mlade77@gmail.com бих му споделил моя печален скъпо струваш опит с тях загубил ми 5-6 месеца. После в токуда гастроентероложката за един месец ме оправи!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: