Skip to content

Трайно излекуване от Ходжкинов лимфом

05.08.2013

Искам да споделя опита си от лечението на Ходжкинов лимфом с надеждата да послужи на някого. Липсата на информация и разбиране за развитието на раковите заболявания вероятно е обстоятелството с най-негативен ефект върху успешното им лечение. Без да предендирам за изчерпателност по темата и имайки познания главно от общуването ми с лекари, практикуващи алтернативна медицина, в последните 2 години изградих у себе си следната представа за събитията. Може би не съм прав, всеки е свободен да направи своите изводи. Нека изложението по-долу поне ви даде повод за размисъл.

Стандартното лечение за болест на Ходжкин предствлява 6-8 курса химио терапия последвана от една или две серии лъчетерапия в зависимост от степента на засягане на организма. Според cancer-tutor.com, лимфомът е единственото злокачествено заболяване, при което е добре да си направите стандартното лечение. Тъй като лимфната система е изолирана от кръвоносната система, тя слабо поема хранителни добавки и не се повлиява особено от алтернативно лечение. Химиотерапията и лъчетерапията ще унищожат раковите клетки. Yes! В същото време ще унищожат и имунната ви система. Ще бъдат необходими няколко години, за да може имунната система да достигне минимално допустимата граница на своите нормални функции. Вероятно тя никога няма да се възстанови напълно. И двете фази на стандартното лечение атакуват с пълна сила костния мозък. Запомнете това за сега, ще се върнем към него след като си припомним механизма на заболяването Ходжкинов лимфом.

Съвременната медицина не разполага със сигурна информация относно това защо някои хора се разболяват от рак, а други – не. Сред най-популярните причинители са замърсяването от околната среда, стреса, бедната на полезни вещества диета, генетичното предразположение. За Ходжкина има един единствен изолиран причинител – Епщайн-Бар вирусът (EBV). Този вирус засяга около 80% от населението на планетата, изкарва се на детски години под формата на грип и в последствие остава в летаргична форма в имунните клетки. Съвременната медицина няма лечение за летаргичната форма на вируса, единственият начин е чрез свръхстимулиране на имунната система (например с изопринозин) тя да се пребори с него, но това се смята за ненужно, тъй като за повечето хора носенето на EBV не представлява никакъв проблем. Всичко това е добре, до момента, в който имунната система загуби своята сила, поради изброените горе фактори на околната среда. В този момент EBV се активизира и причинява мутиране на клетките на имунната система – те се превръщат в ракови клетки.

И така, Ходжкиновия лимфом е причинен от заразяването с EBV (не във всички случаи, но при мен вярвам, че беше така) и отслабения имунитет. Стандартното лечение е премахнало туморите, но не е унищожило вируса, а имунната система е в още по-лошо състояние, отколкото е била преди. С две думи – вратите за повторно заболяване са широко отворени. Стандартното лечение е преминато и всички скенери са чисти… сега накъде?

Задача номер 1 е да бъде елиминиран Епщайн-Бар вируса. Как? Открих лечение и то е хомеопатично. За разлика от химията, хомеопатията действа много нежно на организма. Чрез диагностика по метода на фол може да се открие какви патогени обитават в човешкия организъм. Също така може да се определи кои хомеопатични лекарства са най-подходящи за тяхното отстраняване. Хомеопат, който използва този метод има в център „Здравец“. В рамките на 3 месеца успяхме да премахнем вируса, а също и няколко други вредни бактерии.

Докато ходех в хематологията често ставах свидетел на дискусии между лимфомни пациенти по въпроса трябва или не трябва да се стимулира имунната система. Според мен трябва и това е задача номер 2 на всеки излекувал се от лимфом. Имунната система е тежко увредена след лечението и е наложително тя да бъде възстановена възможно най-бързо. Могат да се използват редица методи – ниски дози налтрексон, чайове (напр. Пау Д’Арко), активен спорт (3-4 пъти седмично), дихателни упражнения (например „дишане с костите“ за възстановяване на костния мозък), практиките от „Лечебният код„. Насърчавам ви да проучите тези възможности и да ги прилагате актвино.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: